fredag 29 januari 2010

Farwell

 

Sista dagen i Corowa. Långpromenad med John Meyer i lurarna längs Murray river och solen ligger lågt över horsonten. Svalt den första halvtimmen och många som mig var ute och joggade eller promenerade. Hem - väcka Markus och frukost. Göra klart flygplan, tanka vatten och ett dopp i poolen. Börjar få rutin nu. Bosse var elev för dagen och han har aldrig varit söder om Murray så det vart en fin tur in bergen. Lite för spännande när vi vart tvungen att runda Albury TMA. In mot bergen och vart sittande 300 meter över en kulle. Inget bra läge men det löste sig efter en stund. I princip hade alltså ett kontrollerat luftrum orsakat en situation... In mot de högre bergen och Cu. Har lärt mig sedan jag var här förra gången att här handlar det inte om bergsflygning som i alperna utan vanlig termikflygning. Anledningen är att solen står rakt upp och det inte blir några vinklar mot bergen som i Europa. Efter vi varit in o fotat en sjö med kraftverk gled vi ut för att kolla in Benalla. Svårt att ta sig norrut fån Benalla med extremt turbulenta blåsor.
Packade in Duon i hangaren och sa hej till alla på centret som önskade vi och många fler svenskar skulle komma igen. Pete o Ann ordnade farwell party med obligatoriskt Australiensisk bq.
Och visst vill jag tillbaka. Drygt 50 timmars flygning och många mil. Upp tidigt i morgon för en lång resa hem. Tack för alla som läst bloggen – återkommer.
Over and out
Posted by Picasa

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej. Och tack för att loggen fanns att läsa.
Syns.