söndag 17 januari 2010

Rikard är här

 
Att resa till Australien tar en tid. Att komma in i rytmen tar också några dagar men nu verkar dag o natt är på plats för mig. Förkylning och halsont börjar ge sig. I går var en förberdelse dag. Kollade in REX och måste berömma Bosse o Tina, de har ordning på sina grjor. Richard som skulle anlända Corowa idag från Melbourne kom inte längre en Vangaratta eftersom det var lördag så var det stop på coach bussen där. Jag åkte och hämtade honom istället för att flyga - han får bjuda på middag någon kväll för det.

Idag var det tänkt att Richard o jag skulle börja flyga. Efter gårdagens kallfrontpassage var morgonen skön och frukosten som alltid äts ute sval o skön. Konstigt att tala om svalka efter tiden man var hemma som var med en sval.. Franseco tyckte dock att det blåste för mycket (20 knots) och tvärs banan varför alla belags med flygförbud. Vi kommer igen imorgon.

Det finns många intressant människor har alltifrån pensionerade tyska Lufthansa kaptener till Holländska junior piloter. Hade en intressant diskussion med René som är en av piloterna i det Holländska junior teamet om hur de tränar. Holländska teamet träffa i princip 1gång per månad! både seniorer o juniorer. De tycker att dessa träffar är mycket viktigare en att flyga tillsammans. Ett sätt som de tränar i teamflygning är att de använder Condor programmet pluss ett tillägg där man kan kommunicera på samma sätt som med radio. Med detta lär det sig hur man kommunicera vilket är extremt viktigt för att teamet skall funka.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hälsa alla! Jag har ju sagt att man kan träna som Holländarna...:-)....

Mvh /Thomas Jobs

Borje Eriksson sa...

Ja det ar tankvart. helt klart mate vi battre pa att trana nen ocksa att fa flera juniorer som vill trana