fredag 25 januari 2008

740 km trots prognosen

Enligt metrologen skulle det bli ungefär samma väder som igår. Fuktigt, CB o skurar och skit. Men ni vet vad som händer när man inte flyget en dag - då försöker man lite till. När jag sen drog ut Ventusen kändes det mycket bättre och så blev det. En stabilisering och om jag förstår det riktigt så har vi fått en högtrycksrygg - tack för det.

Startade 12.30 från marken och kom iväg på banan strax efter 13. Första 150 km i blåväder in under första tussarna men vart besviken. Var nog inte tillräckligt tålmodig under dom första CU att kurva upp mig ordentligt. Det visade sedan oxå på utvärderingen att det var en vindkantring på ca 1500 meter då allt bara ruskade. Men sen - äntligen Australien väder. Ni vet sånt' där man har hört Ax och grabbarna snacka om. Dust devils, 5 meters, molnbas på över 3000 meter och röda undersidor av allt sand som dragits med upp. Hade lagt en t.o.r 660 km med tanke på sen start och att det är ett svenskt rekord på 500 km t.o.r som man skulle kunna ta. Väl upp vid Hilston struntade jag i rekord och bara nöjesflög rakt ut i en verklig vildmark. Vände drygt 35 mil norrut. En kul sak med SeeYou som Lillebror lärde mig är att man kan se medelhastighet de sista 60 minutrarna. Som bäst var den upp på 144 km/h - då är det kul.

Landade 19.30, stäler in CX och hinner lagom njuta av en VB innan dom ropar att middagen är klar. Som någon sa på morgonen: Another day in paradise.

2 kommentarer:

TJ sa...

Tjaba,

Kul att läsa dina referat. Hoppas du får chansen på 1000km, den drömmer vi alla om.
Mvh /TJ

Y3 sa...

Börje det gäller att vara på..strunta i sovmorgon,Ät en stadig grötfrukost.flyg fortare..den 27 då är det läge.;-)
Ha det gott vi höres //Y3