lördag 2 augusti 2008

Häftig kallfront

Många gånger utfärdas varningar att man ska se till tält och flygplan för att det ska komma en kallfront så också i går. De flesta gångerna är fronten inte alltför aktiv och det var så jag trodde det skulle bli också denna gång.Vi väntade och väntade. Så kom det lite moln o lite regn.

Sedan kom en ny varning att den skulle komma om 2 timmar - nåväl tänkte vi. Vi hade ju spikat fast tält och alla planen var inne i vagnarna. Men denna kallfront var varningen befogad. 20 mm regn på kort tid och vinndbyar på 15 m/s. Regnet verkligen öste ner. Resultatet var att Bernt och stod och höll i tältet medan jag försökte mig på "krigslagningar". Ett stort tack till den som uppfann buntband! Tömde ut vatten som samlats i fickor och tyngden knäckte ett par rör i vårt yttertält. Resultatet kan ni se på bilden. Tyngden knäckte två rör.

Idag har vi alla blivit uppropade på den första officiella briefingen och på eftermiddagen är det stor invigning på torget i Belzig. Alla gamla Världs mästare är inbjudna och det ska hållas intervjuer och tal. Tyskarna har planerat det ska ta en och en halv timme men efter att ha lyssnat tidigare på kommunal politiker tror jag inte riktigt på den tidsplanen.

Inga kommentarer: